Νηπιαγωγείο

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

Εγγραφές ανοιχτές

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του νηπιαγωγείου διαμορφώνεται με βάση τις αρχές και τις οδηγίες του Αναλυτικού Προγράμματος στο οποίο περιλαμβάνονται δραστηριότητες που βοηθούν τα παιδιά να καλλιεργήσουν μαθησιακές περιοχές που αναφέρονται στη γλωσσική ικανότητα, στα μαθηματικά και τη μαθηματική σκέψη, στο περιβάλλον, στη δημιουργική έκφραση και στη σύγχρονη τεχνολογία - πληροφορική.

Μαθήματα (5 Μαθήματα)

 • 1. ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΓΛΩΣΣΑ
  Τα νήπια καλλιεργούν την προφορική επικοινωνία, έρχονται σε επαφή με τον γραπτό λόγο, αναγνωρίζουν γράμματα, λέξεις και προτάσεις και προσπαθούν να γράψουν και αυτά.
 • 2. ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ
  Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τους αριθμούς, κάνουν απλές μαθηματικές πράξεις και συλλογισμούς και γνωρίζουν απλά γεωμετρικά σχήματα.
 • 3. ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  Τα νήπια γνωρίζουν τον κόσμο γύρω τους, τόσο τον φυσικό [φυσικό περιβάλλον] όσο και τον ανθρώπινο [ανθρωπογενές περιβάλλον] δηλ. Τον ίδιο τον άνθρωπο και τα δημιουργήματά του [τεχνολογία].
 • 4. ΠΑΙΔΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΣΗ
  Τα παιδιά συμμετέχουν σε δραστηριότητες που έχουν σχέση με την ικανότητά τους να εκφράζονται μέσω των εικαστικών, της μουσικής, της δραματοποίησης [θέατρο] και της κίνησης [φυσική αγωγή].
 • 5. ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ
  Γίνεται προσπάθεια να γνωρίσουν τα νήπια τον Η/Υ και να καταλάβουν πως βοηθάει τον άνθρωπο.

fairyland

“Γιατί η fairyland είναι ένας παραμυθένιος τόπος, είναι ο ιδανικός τόπος για παιδιά!.” 

Ακολουθήστε μας!