Δραστηριότητες

tae kwon do fairyland

 

Το TAE KWON DO είναι μία πολεμική κορεάτικη τέχνη αυτοάμυνας της οποίας οι τεχνικές εφαρμόζονται με τα πόδια (ΤΑΕ), με τα χέρια (KWON) και με την πνευματική, την ηθική και ψυχική δύναμη του ανθρώπου (DO).

μουσική προπαιδεία fairyland

Με τον όρο μουσική προπαιδεία εννοούμε τη διδασκαλία της μουσικής σε παιδιά από 0-7 ετών. Στη μουσική προπαιδεία όλη η εκπαιδευτική διαδικασία γίνεται μέσω βιωματικής προσέγγισης όπου τα παιδιά με το σώμα , τις αισθήσεις και το παίξιμο στα μουσικά όργανα βιώνουν τα μουσικά ερεθίσματα που τους δίνονται. Το μάθημα της μουσικής προπαίδειας έχει τρεις στόχους :

Ρυθμική Γυμναστική fairyland

Η αγάπη για τον  χορό και το μπαλέτο συνδυάζονται με κίνηση, ασκήσεις με συνοδεία μουσικής και με τη βοήθεια των οργάνων ρυθμικής (σχοινάκι, μπάλα, στεφάνι, κορίνες, κορδέλα) και έτσι η τέχνη και ο αθλητισμός συνυπάρχουν δίνοντας ένα πολύ ωραίο αποτέλεσμα. Αυτή είναι η ρυθμική γυμναστική.

Τα οφέλη είναι πολλά, καθώς η ρυθμική γυμναστική βασίζεται τεχνικά στην λεπτομέρεια με αποτέλεσμα

Μαθαίνουμε μαγειρεύοντας!

Η μαγειρική με τα παιδιά είναι μία διασκεδαστική δραστηριότητα μέσα από την οποία δημιουργούν και μαθαίνουν. Ξεχωρίζουν και μετρούν τα υλικά, χρησιμοποιούν την όσφρηση τους και την αφή τους.

Θεατρικό παιχνίδι

Το θεατρικό παιχνίδι είναι μία βιωματική δραστηριότητα όπου τα παιδιά μέσα από την μίμηση, την κίνηση, την μουσική εκφράζονται και επικοινωνούν με έναν διαφορετικό τρόπο, εκφράζονται δημιουργικά ενισχύοντας έτσι την σκέψη τους, τα συναισθήματά τους και τη φαντασία τους.

Κινητική και δημιουργική έκφραση-χορός-μουσικοκινητική

Τα παιδιά από πολύ νωρίς έχουν τάση και την ανάγκη να εκφράζουν τα συναισθήματά τους μέσω της κίνησης. Αυτό είναι εμφανές από τις αυθόρμητες χορευτικές κινήσεις που κάνουν όταν βιώνουν κάποια θετικά συναισθήματα.

fairyland

“Γιατί η fairyland είναι ένας παραμυθένιος τόπος, είναι ο ιδανικός τόπος για παιδιά!.” 

Ακολουθήστε μας!